Ljusbommar

Vad är ljusbommar och hur används de? 

Våra ljusbommar spelar en central roll i att avspärra stora åtkomstområden på ett tillförlitligt sätt. Med över 20 års erfarenhet inom branschen vet vi hur viktigt det är att ha rätt utrustning för att optimera produktionsflöden och minimera stilleståndstider. Genom att samarbeta med SICK erbjuder vi ljusbommar och ljusridåer som inte bara uppfyller utan överträffar dina krav. 

Tillförlitlig avspärrning för stora områden 

Ljusbommarna från Hydraulpartner är designade för att säkerställa en stabil och pålitlig avspärrning av stora åtkomstområden. Genom att implementera våra ljusbommar kan du effektivisera dina produktionsprocesser och noggrant övervaka in- och utmatning. Den standardiserade anslutningstekniken gör montering och idrifttagning smidig, vilket sparar tid och resurser. 

Kompakt och robust design

Enstråliga ljusbommar 

Våra enstråliga ljusbommar är otroligt kompakta och perfekta för att säkra rullportar och fungera som kollisionsskydd. Med en räckvidd på upp till 70 meter och en robust konstruktion som står emot yttre påverkan, erbjuder dessa ljusbommar en pålitlig lösning även i de mest krävande miljöerna. Funktioner som BluePilot gör det enkelt att snabbt rikta in sensorerna, vilket underlättar installationen ytterligare. 

Flerstråliga ljusbommar 

De flerstråliga ljusbommarna ger en hög grad av flexibilitet. Med programlös konfiguration av alla funktioner och integrerade statuslysdioder kan du snabbt anpassa ljusbommarna efter dina specifika behov. Det breda utbudet av funktioner och räckvidder samt omfattande diagnosmöjligheter gör det enkelt att hitta rätt lösning för din verksamhet. 

Ljusbommar som tål tuffa miljöer

Tålig mot yttre påverkan 

Våra ljusbommar är byggda för att tåla hårda påfrestningar som damm, smuts, vatten och rengöringsmedel. Med IP-klassningar som IP65, IP66, IP67 och IP69K, samt innovativa material och täta hus, säkerställer vi att våra ljusbommar fungerar optimalt även i de mest utmanande miljöerna. 

Explosionssäkra ljusbommar 

För miljöer som kräver robusta och tillförlitliga explosionsskyddade hus, erbjuder vi ljusbommar som uppfyller kraven i ATEX-kategorierna 3GD och 2GD. Detta gör våra ljusbommar lämpliga för användning i explosionsfarliga områden, där säkerhet och tillförlitlighet är av yttersta vikt. 

Kontakta oss 

Är du redo att optimera dina processer med våra avancerade ljusbommar? Kontakta Hydraulpartner idag för mer information och rådgivning. Våra experter står redo att hjälpa dig hitta den perfekta lösningen för dina behov och säkerställa att din verksamhet fungerar smidigt och effektivt. 

Rulla till toppen